© Shutterstock

Razzia tegen extreemrechtse beweging in heel Duitsland

De Duitse politie voert woensdagochtend huiszoekingen uit bij 39 leden van de extreemrechtse organisatie die Artgemeinschaft. Minister van Binnenlandse Zaken heeft de organisatie, die sinds 1951 bestaat, verboden.

lto
Bron: BELGA

In 26 woningen van 39 leden en gebouwen van de organisaties, in twaalf deelstaten, worden woensdag huiszoekingen verricht. Bezittingen van die Artgemeinschaft zijn in beslag genomen en bewijsmateriaal is veilig gesteld. 

De groepering is gekant “tegen het idee van verstandhouding onder de volkeren” en “de grondwettelijke orde”, stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Openbare omroepen NDR en WDR melden dat de organisatie volgens de autoriteiten 300 volgelingen heeft, van wie er zowat 40 tot de harde kern worden gerekend. Vooral getrouwde koppels en hun kinderen maken er deel van uit, die kinderen worden opgevoed volgens “heidense” en “Germaanse” gebruiken. De vereniging heeft acht regionale “kameraadschappen” en “vriendenkringen”. 

Voluit noemt de organisatie zichzelf “Germanische Glaubens-Gemeinschaft wesensgemäßer Lebensgestaltung”, of Germaanse geloofsgemeenschap van de essentiële levenshouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer