Admiraal Viktor Sokolov, de commandant van Ruslands Zwarte Zeevloot over wie Oekraïne beweerde dat hij omgekomen is.
Volledig scherm
PREMIUM
Admiraal Viktor Sokolov, de commandant van Ruslands Zwarte Zeevloot over wie Oekraïne beweerde dat hij omgekomen is. © Malgavko Sergei/Tass/ABACA

ANALYSE. Waarom Oekraïne de Russen nergens zo veel pijn kan doen als aan de Zwarte Zeevloot

Het Russisch ministerie van Defensie heeft beelden verspreid die moeten bewijzen dat admiraal Viktor Sokolov nog leeft. Oekraïne had beweerd dat hij is omgekomen bij de raketaanval die vorige week zijn hoofdkwartier in Sebastopol trof. Waarom is hij zo’n gegeerd doelwit? En wat maakt de Zwarte Zeevloot die hij leidt zo belangrijk? En hoe komt het dat die al gevestigd was op de Krim nog vóór dat schiereiland van Oekraïne afgepakt werd?

7 reacties

  • Marianne wauman

    5 maanden geleden
    Waarom wacht de wereld om dit conflict op te lossen, grote druk van belangrijke spelers in de wereld hebben de macht om dit te stoppen maar doen niets. Vrede moet er komen met oorlog los je niets op zelfs niet met de juiste bewapening.
  • Polutnik Ronald

    5 maanden geleden
    Gewoon de paar juiste raketten leveren aan Oekraïne en de zwarte vloot van de Russen is er geweest
  • viaene philippe

    7 maanden geleden
    Raak ze diep en vernietig de ganse zwarte zeevloot het is de moment 👍👍👍.
  • Ronny Broeckx

    7 maanden geleden
    Zoals die bevelhebber daar zit is niet natuurlijk . Er blijkt ook een wit laken of kussen achter zijn rug te staan . Maar natuurlijk zijn de Russen heer en meester in het bewerken van beelden en feiten . Het kan ook een dubbelganger zijn , zowat alle hoge piefen in Rusland hebben zo ééntje , sommige zelfs meerdere .
  • Theo Van Hoof

    7 maanden geleden
    Zijn we zeker dat de bevelhebber gedood is? Neen. Zijn we, na het zien van de beelden, zeker dat hij nog leeft? Eveneens neen. Elk beeld, elke tekst kan op dit ogenblik met AI aangepast worden.