© Belga

Enkelband voor ‘hoerenmadame’ die na 15 jaar werd aangehouden in zaak rond moord op Antwerpse Soufian (27)

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft woensdagochtend beslist dat Michèle L. haar voorhechtenis met een enkelband mag verderzetten. De 62-jarige uitbaatster van bars in de Brusselse prostitutiewijk werd vorige week aangehouden voor betrokkenheid bij de verdwijning en moord van Soufian C. uit Antwerpen in 2008.

vdaa sare

LEES OOK. Familie van verdwenen Antwerpenaar Soufian (27) hoopt op antwoorden na doorbraak: “We leven al 15 jaar in het ongewisse”

De Antwerpse drugshandelaar Soufian C. verdween in 2008 spoorloos. Zijn familie deed aangifte van de verdwijning en er werd een onderzoek gestart. Zes maanden later werd de auto van de Antwerpenaar teruggevonden in het Nederlandse Roosendaal. Soufian zelf dook nooit meer op. De politie gaat ervan uit dat hij vermoord werd.

Speurders die het dossier enkele jaren geleden opnieuw bekeken, slaagden er vorige week in om twee verdachten te arresteren. De 70-jarige Carine P. en de 62-jarige Michèle L. uit Koekelberg. De vrouwen waren actief in het prostitutiemilieu en L. baatte jarenlang bars uit in de Brusselse prostitutiewijk. Onder haar cliënteel bevonden zich verschillende bekende figuren uit de georganiseerde misdaad.

Michèle werd vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, ze beriep zich op haar zwijgrecht en werd aangehouden. Ze wordt niet van de moord op Soufian verdacht, maar moest er volgens de onderzoekers wel meer over weten. Volgens onze informatie was de vrouw destijds zelfs getuige van de feiten.

Of ze ondertussen wel een verklaring heeft afgelegd, is nog niet duidelijk. Wel besliste de raadkamer woensdag dat L. haar voorarrest mag verderzetten met een enkelband. Het parket ging niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Carine P. werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen