BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wetstraat wil onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk: “Heel Vlaanderen is in shock”

UPDATEAlle Vlaamse politieke partijen steunen de vraag om een parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik binnen de kerk. De vraag volgt op de VRT-documentaire ‘Godvergeten’, die verschillende slachtoffers en hun naasten aan het woord liet. De Kamercommissie Justitie zal volgende week woensdag de oprichting van zo’n commissie bespreken. “Wij mogen en zullen niet wegkijken”, klinkt het.

150 reacties

  • Michael Meulemans

    7 maanden geleden
    De politici moeten elke priester en bisschop die komt spreken de vraag stellen of ze weet hebben van enig geval van misbruik van kinderen en of ze dat gemeld hebben aan de politie. Ook in geval dat ze dat gehoord hebben in de biecht. En de vraag of ze in de toekomst alle kindermisbruik melden, ook dit gehoord in de biecht.
  • Ferdinand Nuyts

    7 maanden geleden
    Deze drie Conner Rousseau, Tom Ongena, Jeremie Vaneeckhout zien hun kans schoon om een samen in de pictures te komen. Profiteren van andere hun miseries.
  • Martine storms

    7 maanden geleden
    Een goede afleiding van alle stommiteiten voor alle partijen.De kosten zullen de pan uitrijzen en de resultaten zijn van tevoren gekend.
  • leo Daneels

    7 maanden geleden
    Seksueel misbruik heeft steeds te maken met macht! Macht over kinderen,over jongeren,over vrouwen, enz… ! Pedofielen kiezen dan ook voor beroepen waar ze hun slachtoffers makkelijker kunnen benaderen en uitkiezen! Ideaal destijds zo’n kerk met misdienaartjes en bezoekjes aan scholen ! De kerk is nu passé maar enkele andere godsdiensten niet! Maar ook de sport, het onderwijs, de begeleiders bij jongerenkampen, de jeugdzorg, de medische zorg, enz… zijn mogelijke brandhaarden!
  • birgit van de velde

    7 maanden geleden
    Kerk en staat scheiden. Alle religies zijn rijk. Ref: het Vaticaan