Talentrijke Sambi Lokonga krijgt alweer een klap in Engeland: “Ik dacht dat het mijn tijd was om te genieten”

Slecht nieuws voor Albert Sambi Lokonga. De Belgische middenvelder staat maandenlang aan de kant met een blessure. Dat meldde hij zelf op Instagram.

Vincent Van Genechten

Het Engelse avontuur van de bijna 24-jarige Sambi Lokonga is nog geen groots succes gebleken. De middenvelder verliet Anderlecht twee jaar geleden voor Arsenal, dat bijna 20 miljoen euro neertelde. Na 39 optredens voor de Gunners werd de eenmalige Rode Duivel afgelopen winter verhuurd aan Crystal Palace, waar hij tot slechts negen optredens kwam.

Een uitleenbeurt aan promovendus Luton Town moest soelaas brengen, maar na twee matchen is het even einde verhaal voor Sami Lokonga door een zware hamstringblessure.

“Ik dacht dat het mijn tijd was om te genieten van voetbal spelen en hard te werken om mijn ploeggenoten te helpen ons doel als team te bereiken”, aldus de middenvelder op Instagram. “Helaas zorgt een blessure ervoor dat alles wordt uitgesteld. Ik ga me concentreren op mijn herstel en het team gedurende die tijd ondersteunen. Tot over een paar maanden.”

Onze landgenoot liep de blessure op tijdens de League Cup-nederlaag tegen Exeter (1-0). “Sambi startte heel goed aan zijn verhaal bij Luton Town”, aldus coach Rob Edwards. “Hij speelde twee uitstekende wedstrijden, dus het is echt zonde voor hem. Hij wilde zich hier laten zien en minuten maken, waarvoor hij van ons ook de kans kreeg. Echt zonde dat hij nu zolang out is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer