Lien Van Wim

Sint-Katelijne-Waver reikt Topkot-label uit aan koten die reglementair in orde zijn

De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een eerste Topkot-label uitgereikt voor kwaliteitsvolle koten. Dat betekent dat ze reglementair in orde zijn. De gemeente wil in de toekomst graag alle koten voorzien van zo'n label. 

Het Topkot-label geeft aan dat om het kwaliteitsvolle koten gaat die met alle regelgeving in orde zijn. De gemeente Sint-Katelijne-Waver vindt het belangrijk om kwaliteit te bieden aan de studenten. "Het is de bedoeling dat alles conform de regelgeving is en de elektriciteit en brandveiligheid in orde zijn. Het gaat om het totaalplaatje", zegt Bart De Boeck, schepen voor Huisvesting (N-VA).

We willen studenten geruststellen met een kwalitatief kot

Bart De Boeck (N-VA), schepen voor Huisvesting

"Aan de ene kant willen we de studenten geruststellen dat het kot aan de noodzakelijke vereisten voldoet. Aan de andere kant willen we vermijden dat er koten zonder Topkot-label worden aangeboden" aldus Bart De Boeck. 

De koten zonder label krijgen het komende academiejaar de tijd om aan de eisen te voldoen. Het doel van Sint-Katelijne-Waver is om in de toekomst alleen maar koten met het Topkot-label aan te bieden. Ook in andere steden en gemeenten, zoals Mechelen, wordt het Topkot-label uitgereikt. 

Uitbreiding

Sint-Katelijne-Waver wil ook graag het label uitbreiden naar een label voor woningen voor seizoenarbeiders. Het gebeurt vaak dat seizoenarbeiders een tijdelijke verblijfplaats huren. "Ook voor hen is het belangrijk dat ze kunnen verblijven in goede woonvoorzieningen" vertelt schepen De Boeck. 

Meest gelezen