© VRT NWS - Ward Schouppe

Student Kick-Off in Gent verwelkomt studenten onder stralende zon, organisatie verwacht 30.000 deelnemers

In Gent is de 17e editie van Student Kick-Off aan de gang. Het muziekfestival trapt het academiejaar feestelijk af met optredens van onder meer Laura Omloop, Bart Kaëll, Average Rob en Pommelien Thijs. In de loop van de namiddag en avond zullen er zo'n 30.000 mensen passeren op de festivalsite aan het Sint-Pietersplein. "We staan in nauw overleg met de hulpdiensten, als het te druk wordt dan sluiten we het terrein af", zegt de organisatie. 

In Gent lokt de 17e editie van de Student Kick-Off duizenden jongeren én ouderen naar het Sint-Pietersplein in Gent. "We schatten dat hier zo'n 30.000 mensen zullen passeren. Niet iedereen blijft hier heel de tijd, sommige mensen moeten naar de les. Anderen moeten vroeg opstaan en gaan op tijd naar huis. De capaciteit van het plein is zo'n 18.000 bezoekers tegelijk", stelt organisator Ruben Maesfranckx. Er is nauw overleg met de hulpdiensten, als het te druk dreigt te worden dan wordt het plein afgesloten. 

Pommelien-effect

Het weer zit erg goed en de studenten vinden vlot de weg naar de festivalsite. "Het is heerlijk om hier nu al rond te lopen en de sfeer op te snuiven", zegt een jonge studente. Zij is net klaar met de les. "Straks komen er nog vrienden om verder mee rond te hangen. We zijn extra vroeg, want we willen graag Pommelien Thijs aan het werk zien." De diehard fans zijn er al van voor de middag om helemaal op de eerste rij te staan. "We zijn erg vroeg opgestaan om hier te staan." Thijs is een absolute publiekstrekker. "We vrezen dat er later vandaag een stop komt, omdat er te veel interesse zal zijn", stelt een jong koppeltje. 

Laura Omloop, bekend van 'Zo verliefd' van Junior Eurosong, opende rond 12.00u het festival en kon al heel wat mensen op de been brengen. "Het is puur jeugdsentiment, ik skip speciaal een les om uit volle borst mee te komen zingen." Na Omloop was het de beurt aan Bart Kaëll. Hij kon al vroeg het hele plein meekrijgen met hits zoals 'Zeil je voor het eerst', 'De Marie-Louise' en 'Mooi weer vandaag'. "Ik vind het fantastisch om te zien dat al dat jong volk zo enthousiast blijft over mijn muziek." 

We zijn met vijftien bewoners van het rusthuis op het festival, de oom van Bart Kaëll woont bij ons en wilde er erg graag bij zijn 

Veere Deneckere, ergotherapeute WZC Ter Rive
© VRT NWS - Ward Schouppe - oom Gustaaf is de twee persoon rechts op de foto

Bart Kaëll kon op een delegatie bijzondere fans rekenen. Vijftien bewoners van het woonzorgcentrum Ter Rive, vlak bij het Sint-Pietersplein, zakten af naar het festival. "Er zijn sowieso heel veel fans, maar één van onze bewoners is familie van Bart Kaëll. Nonkel Gustaaf wilde het optreden van zijn neef niet missen. We vroegen de organisatie om langs te mogen komen, dat was geen probleem", vertelt ergotherapeute Veere Deneckere.  

De optredens gaan de hele namiddag en avond verder, tot 2 uur 's nachts. Tijdens het festival is er een studentendorp. Er zijn standen van hulpdiensten, verenigingen en bedrijven. Ze informeren studenten over wat ze doen in Gent. Na de Student Kick-Off zakken de feestneuzen af naar de Overpoortstraat, de uitgaansbuurt voor studenten. Het belooft er een erg drukke avond te worden. De politie en de infocoaches zijn er aanwezig. Sommige studenten zijn van plan om de bloemetjes serieus buiten te zetten. "We gaan door tot de allereerste studenten al opnieuw naar de les gaan", lacht een student. 

Gratis festival

De Student Kick-Off is een gratis festival. Deelnemers kunnen wel een toegangsbandje kopen voor één euro. De opbrengst gaat naar een goed doel. Er worden ontmoetingen met artiesten verloot via een tombola, ook die inkomsten gaan naar de goede zaak. De volledige line-up vind je op de website van het festival.  

© VRT NWS - Ward Schouppe - Bart Kaëll laat het hele plein meedoen op 'De Marie-Louise'

Meest gelezen