Deze vrouw illustreert waarom je een mening over naaktkatten beter voor jezelf houdt

© blg

Een mening over naaktkatten houd je best voor jezelf. Dat ondervond een vrouw uit Deinze die zich op Facebook boos maakte over een kwekerij uit Aalter. Ze riskeert een werkstraf of drie maanden cel.

sln

“Ze verkopen zieke kittens en trekken er zich niets van aan als ze sterven, een 50-tal katers zitten opgesloten in vogelkooien in hun eigen uitwerpselen waar hun eten en drinken ook nog bijstaat.” Dat en nog veel meer schreef de vrouw uit Deinze in 2014 op de Facebookgoep “The Sphynx Lovers”.

Ze deed dat nadat ze een pak problemen had met een naaktkat die uit de fokkerij uit Aalter kwam. Op de post volgden nog een resem negatieve commentaren door andere groepsleden.

De kwekerij verloor daardoor naar eigen zeggen heel wat klanten en diende een klacht in. “We zijn verscheidene keren gecontroleerd door officiële instanties en nooit kregen we opmerkingen”, zeggen de uitbaters.

Donderdag verscheen de vrouw uit Deinze voor de rechter op verdenking van laster en eerroof. De feiten zijn volgens het parket bewezen en de vrouw riskeert een werkstraf of, als ze die niet goed uitvoert, drie maanden cel.

Advocaat Michael Verstraeten, die optreedt voor de beklaagde, wist niet goed wat hij hoorde. “Wat heeft mijn cliënte eigenlijk gedaan behalve haar mening gegeven?” vraagt de advocaat zich af.

“In het dossier staat niets dat aantoont dat ze ongelijk heeft. Dit is gewoon vrijheid van meningsuiting. Over de Turkse president mag gezegd worden dat hij een schapenneuker is, maar als iemand ontevreden is over een kwekerij van naaktkatten, moet die voor de rechter verschijnen omdat de democratie in gevaar is.”

Vonnis op 8 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen