Voormalig profrenner Philippe Gilbert en gezin bedreigd met pistool door gehaaste bestuurder

In Franstalige media verscheen vandaag een opvallend verhaal over voormalig profrenner Philippe Gilbert. De ex-winnaar van o.a. Luik-Bastenaken-Luik was in februari onderweg met zijn vrouw en kinderen op een Zuid-Franse provincieweg, toen hij plots onder schot werd gehouden door een gehaaste bestuurder. Gilbert bleef koel, waardoor de dader uiteindelijk gevat kon worden.

Jorunn Vannoorden
Bron: Le Dauphiné Libéré

De feiten zouden dateren van 5 februari, dat valt te lezen in ‘Le Dauphiné Libéré’. Gilbert was met zijn gezin onderweg op een provincieweg tussen Manosque en Villeneuve in het zuiden van Frankrijk. De voormalige profrenner zat aan het stuur, met ook zijn vrouw Bettina en hun kinderen in het voertuig. Op een bepaald moment haalde een gehaaste bestuurder hen in.

De 20-jarige chauffeur zou de ex-renner plots geviseerd hebben omdat hij te traag zou rijden en een pistool op hem gericht hebben. Een schot werd gelukkig niet gelost, de gehaaste bestuurder snelde terug weg. Ondanks de angstaanjagende feiten bleef Gilbert toch koel. Zo zou hij de nummerplaat van de agressieveling genoteerd hebben.

Daardoor kon de dader snel geïdentificeerd worden. In het handschoenenkastje van de auto werd een luchtdrukpistool gevonden. Dit zou niet de eerste overtreding zijn van de jongeman, die niet op zijn rechtszitting verscheen. De verdachte werd uiteindelijk deze week veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en een wapenverbod voor vijf jaar. Hij moest ook de wapens in zijn bezit in beslag laten nemen en zijn rijbewijs werd ingetrokken, voor minstens acht maanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER