© rr

Partner van vrouw (41) die uit flat op vijfde verdieping viel, vrijgelaten: “Hij ontkent er iets mee te maken te hebben”

Leuven -

De partner van de 41-jarige vrouw die in de nacht van maandag op dinsdag om het leven kwam na een val van een balkon op de vijfde verdieping van een appartementsgebouw in Leuven, is vrijgelaten. Dat bevestigt woordvoerster Sarah Callewaert van het Leuvense parket.

Hannelore Smitz

Het incident vond plaats dinsdagochtend omstreeks 0.40 uur, bij het appartementsgebouw op de hoek van de Kapucijnenvoer en de Tervuursevest. De 41-jarige vrouw was vanaf de vijfde verdieping naar beneden gevallen. Getuigen probeerden haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw overleed ter plekke.

© hsb

De partner van het slachtoffer kwam even later in paniek aangelopen. Hij werd door de politie gearresteerd.

“Gezien de ernstige gevolgen van de val voor de vrouw, moeten we de omstandigheden uitklaren”, stelde het Leuvense parket. Dat stuurde het gerechtelijk labo, de wetsdokter en het afstappingsteam van de federale politie ter plaatse om de omstandigheden in kaart te brengen. Dinsdagnamiddag vond er ook een autopsie plaats. “Die autopsie heeft geen duidelijkheid gebracht over de omstandigheden”, zegt Callewaert.

Accidenteel

Op basis van de bevindingen werd de partner woensdag uitgebreid audiovisueel verhoord. “Hij ontkent iets met haar val te maken te hebben en spreekt heel formeel om een accidentele val”, zegt Callewaert. “Hoe die dan juist heeft kunnen plaatsvinden volgens de man, daarover ga ik niet in detail treden. Wat telt, is dat we momenteel geen enkele aanwijzing hebben die ons doen uitgaan van doodslag. Er zijn dan ook onvoldoende elementen om een aanhouding op te leggen.”

“Uiteraard gaat het onderzoek wel verder. De wetsdokter zal nog bijkomende onderzoeken doen. Maar met de aanwijzingen die we momenteel hebben, kunnen we niet spreken van een misdrijf”, besluit Callewaert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer