Bornems chemiebedrijf schrapt zestien jobs

Het chemiebedrijf European Master Batch in Bornem schrapt zestien jobs. Daarbij zijn zeven naakte ontslagen. De crisis in de chemiesector zet zich daarmee door.

Honderden werknemers in de chemiesector in de provincie Antwerpen staan vandaag op economische werkloosheid. Dat betekent dat ze enkele dagen of weken per maand niet werken, en voor die dagen of weken dus geen volledig loon ontvangen.

Het chemiebedrijf European Master Batch (EMB) in Bornem, een onderdeel van het textielbedrijf Sioen, maakt ook gebruik van dat principe van economische werkloosheid. Maar het bedrijf gaat nu een stap verder. “Woensdag heeft het bedrijf op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dat er onmiddellijk zestien jobs worden geschrapt”, zegt Paul Schoeters, secretaris van de christelijke vakbond ACV.

“Daarbij zijn zeven naakte ontslagen. Vier mensen die een tijdelijk contract hebben, krijgen geen verlenging. En de samenwerking met twee uitzendkrachten wordt gestopt. Daarnaast wordt aan drie werknemers gevraagd om, al dan niet vroeger, met pensioen te gaan.”

Bij European Master Batch in Bornem werken 133 mensen.  cwil

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER