Een openbaar laadpunt voor elektrische auto's.
Volledig scherm
Een openbaar laadpunt voor elektrische auto's. © Belga

Subsidie voor elektrisch rijden in Duitsland al na één dag stopgezet

Niet alleen de Vlaamse regering geeft een premie om elektrisch rijden te bevorderen. Duitsland subsidieert mensen die thuis een oplaadstation installeren dat wordt gevoed door energie van zonnepanelen. Maar de premie blijkt zo populair dat het volledige voorziene budget voor dit jaar al na amper één dag opgesoupeerd is.

40 reacties

  • johny mertens

    7 maanden geleden
    De ev is voor de hogere middenklasse maar niet voor de gewone arbeidersklasse.
  • Martine Broux

    7 maanden geleden
    Als het écht om het milieu te doen was, dan moest de EV allereerst al betaalbaar zijn voor iederéén. En moest er een fatsoenlijke milieuvriendelijke oplossing zijn voor het verwerken van de batterijen na hun levensduur. Maar neen, batterijen van 600 a 800kg en we weten niet waar we ze moeten steken achteraf... jullie weten toch dat de wieken van alle windmolens gewoon op open velden onder een laagje aarde gestopt worden? Ook nog geen oplossing voor... maar we zijn GROEN bezig... not..
  • Heyn Dierickx

    7 maanden geleden
    Ik geloof nog niet in een veilige elektrische auto, maar ik heb wel een thuisbatterij geïnstalleerd die volledig gemonitord wordt door de invoerder van het merk en waarbij ik ook bijdraag aan de stabiliteit van het net (waarvoor ik zelfs vergoed wordt). De batterij zal langer meegaan dan een elektrissch voertuig.
  • Geert Tamsyn

    7 maanden geleden
    Miljoenen Vlamingen kunnen overdag thuis opladen: gepensioneerden, zelfstandigen, thuiswerkers, deeltijds werkenden, huisvrouwen en -mannen, pendelaars met openbaar vervoer of fiets … Bovendien kunnen op die manier de overschotten van hernieuwbare productiemiddelen opgeslagen worden, en moeten die niet om de haverklap worden stilgelegd zoals nu het geval is. Zo kunnen die EV dan bijdragen tot de stabilisatie van het net.
  • rony lauwers

    7 maanden geleden
    Iedere vorm van subsidies is geldverspilling. Naast de kost van die subsidies heb je ook nog eens de kost van de behandelende ambtenaren. Men wil nu koste wat kost de elektrische auto iedereen door de strot rammen. Wereldwijd rijden er nochtans gigantisch vervuilende auto's rond.