© EPA-EFE

Meer dan 56.000 scholen gesloten in Pakistan door epidemie van oogontstekingen

Meer dan 56.000 scholen in Pakistan blijven voor de rest van de week gesloten in een poging om een epidemie van conjunctivitis of bindvliesontsteking tegen te gaan. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs.

mtm
Bron: BELGA

Miljoenen leerlingen gaan voorlopig niet meer naar school in de provincie Punjab, waar sinds het begin van het jaar al 357.000 besmettingen werden geregistreerd van de besmettelijke oogontsteking conjunctivitis. Die veroorzaakt roodheid, jeuk en afscheiding. Het gaat om een veel voorkomende aandoening die meestal goedaardig is, maar erg besmettelijk.

“De sluiting van de scholen is aangekondigd als een preventieve maatregel om de maximale bescherming te garanderen voor de leerlingen tegen de infectie”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs van Punjab, waar 127 miljoen mensen wonen. “We hopen dat dat de overdracht van de infectie in de provincie zal tegenhouden.”

De scholen zijn vrijdag sowieso gesloten in heel het land vanwege een feestdag. Veel scholen gaan echter in het weekend weer open voor bijscholingen of examens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer