Kapper Kenny heeft nieuw salon, maar kan daar zelf niet in aan de slag

© JDV

Kapper Kenny Dekeyser van de Volhardingslaan in Petegem was in 2012 een van de genomineerden voor de Retail Award, een prijs voor de betere Belgische Kapperszaak. Vijf jaar later stelt Kenny op 47-jarige leeftijd zijn toekomst veilig met een splinternieuw kapsalon. En net toen sloeg het noodlot toe

jdv

Meer dan 200 genodigden maakten kennis met de totaal vernieuwde zaak, ingericht in Italiaanse stijl. “Met een kinderhoekje, wat een gat in de markt zou zijn, een speciale dagboek- en krijtmuur en een design kinderzitje bied ik kinderen dezelfde beleving als de mama’s en papa’s. Zij kunnen op die manier ontspannen genieten van een knipbeurt”, vertelt kapper Kenny.

Forse investering

“Ook in ons beroep wordt beleving voor de klant steeds belangrijker. Ik ben blij dat ik – ondanks de zware financiële kosten – de uitdaging ben aangegaan om het beroep dat ik nu al 27 jaar uitoefen verder te zetten. Het is van jongs af aan mijn droom geweest om kapper te worden. Ik zat als kind altijd in mijn vaders haar te woelen.”

“Die vond dat ik maar kapper moest worden, dus trok ik naar de kappersschool in de Savaanstraat in Gent.”

Tijdens zijn studie knipte Kenny thuis al het haar van vrienden en familie. “Dat waren mijn eerste klanten”, zegt Kenny nostalgisch. Als twintiger ging hij in de leer bij de bekende kapper Taelman in Kortrijk en later in Nazareth, waarna hij zijn eigen zaak startte.

Amper een paar weken nadat hij zijn totaal vernieuwde kapperszaak opende, sloeg het noodlot toe bij kapper Kenny. Tijdens een mountainbikeritje kwam hij zwaar ten val. Hij liep daarbij een dubbele breuk aan de voet op. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat hij minstens zes weken niet op zijn voet mag steunen, iets wat voor een kapper een groot probleem is.

“Ik ben dringend op zoek naar iemand die me tijdelijk uit de nood helpt”, zegt Kenny. “Best iemand met ervaring die zowel heren, dames als kinderen kan knippen. Het mag ook via een uitzendbureau. De gemaakte afspraken voor deze week hebben we moeten verplaatsen maar ik begrijp dat dit voor de klanten niet gemakkelijk is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen