© tvl

Visser (72) uit Sint-Katelijne-Waver verdronken in Schulensmeer in Limburg

Woensdagnamiddag is in het Schulensmeer in Limburg het lichaam van een man gevonden. Het parket van Limburg startte het draaiboek voor ongewone sterfgevallen op, maar uit onderzoek bleek dat het om een spijtig ongeval gaat. Het slachtoffer is een 72-jarige visser uit Sint-Katelijne-Waver.

Toen het lichaam woensdag ontdekt werd, kwamen de brandweer en een mug-arts nog ter plaatse. Maar alle hulp kwam te laat. Het lichaam werd gevonden aan de westzijde van het meer, dicht bij de uitlaatsluis aan de Beekstraat. De omgeving is enkel te voet of met de fiets bereikbaar. De straat en de paden in de omgeving werden door de politie afgesloten met een lint. Het parket van Limburg werd op de hoogte gebracht en startte het draaiboek voor ongewone sterfgevallen op. Het labo en de wetsarts kwamen ter plaatse voor verder onderzoek.

Uit onderzoek is gebleken dat het om een spijtig ongeval gaat. Hoe de man in het water sukkelde is onduidelijk. Zijn familie werd woensdagavond ingelicht.

Bootje

Enkele jaren geleden viel er al een dode te betreuren op het Schulensmeer. Twee vissers kwamen toen in moeilijkheden nadat hun gammele bootje kapseisde. De mannen droegen geen reddingsvest en een van hen kwam om het leven. Het Schulensmeer werd midden jaren zeventig uitgebaggerd. Bij aanvang was het op sommige plaatsen zowat 7 meter diep. Daarom geldt er altijd een zwemverbod.(Koen Luts/Olivier Simons)

© Koen Luts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen