VIDEO. Gelukkig won hij met Atalanta: sterk ingevallen Charles De Ketelaere mist niet te missen kans tegen Verona

In de Serie A staat er deze week midweekvoetbal op de agenda. Het Atalanta van Charles De Ketelaere kon woensdag met het kleinste verschil willen bij Hellas Verona. AC Milan boog een 0-1-achterstand dan weer om in een zege.

Jorunn Vannoorden Vincent Van Genechten

Rode Duivel Charles De Ketelaere heeft woensdagavond met Atalanta een nipte zege geboekt tegen Verona, de ploeg van Cyril Ngonge. Atalanta haalde het op de zesde speeldag in de Serie A met 0-1 en duikt door de zege voorlopig de top vier binnen.

De Ketelaere begon op de bank, maar kwam bij de rust de Engelsman Ademola Lookman vervangen in de aanval. Het scorebord gaf bij zijn intrede al 0-1 aan. De Ketelaere kende wederom een sterke invalbeurt, maar miste wel een reuzekans: op een leeg doel kopte CDK van dichtbij over. “Hij had die kans wel moeten afmaken, maar het zij zo”, aldus trainer Gian Piero Gasperino na de match. “Maar hij zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd.”

De Nederlandse international Teun Koopmeiners scoorde op het kwartier de enige treffer van de partij. Ngonge werd bij Verona na ruim 70 minuten naar de kant gehaald.

Milan buigt achterstand om in zege

Ook AC Milan kwam in de vooravond al in actie, zij moesten op bezoek bij Cagliari. Op het halfuur kwam Milan op achterstand, maar nog voor de rust keerden Okafor en Tomori in vijf minuten de situatie helemaal om. Op het uur maakte Loftus-Cheek er ook nog 1-3 van. Zo staat Milan voorlopig op de tweede plek in de Serie A.

© EPA-EFE

Empoli wint met kleinste verschil

Verder won Empoli in eigen huis met het kleinste verschil tegen Salernitana. Het was Tommaso Baldanzi die tien minuten voor rusten het enige doelpunt van de avond wist te lukken.