© EPA-EFE

LA LIGA. Real Madrid kan het ook zonder Bellingham tegen Las Palmas, revelatie Girona dendert voort en is de nieuwe leider

In La Liga heeft Real Madrid tijdens de midweekspeeldag optimaal geprofiteerd van het eerdere puntenverlies van FC Barcelona. Real won met 2-0 van Las Palmas en wipt over Barça. Echter is dat niet genoeg voor de leidersplaats. Die gaat naar seizoensrevelatie Girona, dat won bij Villareal.

Jorunn Vannoorden

Bij Real Madrid begon sterspeler Jude Bellingham op de bank. De Engelse toptransfer leverde Real dit seizoen op z’n eentje al een heel pak punten op, maar kreeg vandaag welverdiende rust van Carlo Ancelotti. Brahim Diaz kreeg de kans om zich bewijzen. De Spanjaard liet die kans dan ook niet liggen en zette Real in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong.

Meteen na de pauze zorgde spits Joselu voor de geruststellende 2-0 eindstand. De Braziliaanse superster Vinicius vierde met een invalbeurt nog zijn terugkeer na een blessure. Door de zege tegen Las Palmas springt Real over rivaal Barcelona naar plek twee in de stand.

Girona blijft verbazen en is leider

De leidersplaats in La Liga moet Real Madrid echter laten aan Girona. De Catalanen verbazen vriend en vijand dit seizoensbegin. Dat was woensdagavond niet. Girona kwam nochtans vlak na de pauze op achterstand op bezoek bij Villareal na een penalty van Parejo, maar de uitploeg keerde de situatie nog volledig om. Dovbyk en Eric Garcia keerden de situatie in vijf minuten volledig om.

En zo wint Girona voor de zesde (!) match op rij al in La Liga. Het is ook nog ongeslagen: enkel op de openingsspeeldag verloor Girona punten na een gelijkspel bij Real Sociedad. En zo staat de Catalaanse ploeg helemaal bovenin La Liga met 19 op 21. Een droom voor de kleine club.