REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Oekraïens tegenoffensief wint beetje bij beetje terrein”

De Oekraïense luchtverdediging heeft afgelopen nacht meer dan dertig drones vernietigd bij een Russische aanval in de zuidelijke regio’s Odesa en Mykolaiv. NAVO-topman Jens Stoltenberg is momenteel op bezoek in Kiev. Hij constateerde er dat de Oekraïners “gestaag” terrein terugwinnen op de Russische troepen, die in zijn ogen vechten voor de “imperiale waanideeën” van het Kremlin. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

11 reacties

  • Michel Beys

    7 maanden geleden
    Voor wie het niet wil begrijpen, Rusland moet niet capituleren. 1) Rusland moet stoppen met zijn buren aan te vallen. 2) Al hun oorlogsmisdadigers moeten berecht worden. 3) De bezette gebieden moeten terug gegeven worden. 4) Ze zullen moeten opdraaien voor de heropbouw van Oekraïne.
  • Tim Michiels

    7 maanden geleden
    Oekraine mag wapens kopen waar ze willen, aan de prijs die ze willen. Vroeger kochten ze van Rusland en hoorden we u niet klagen, nu kopen ze elders en blijven ze claimen dat het westen ze helpt... business is business zou Boma zeggen!
  • Paul Hendriks

    7 maanden geleden
    Met terroristen onderhandel je niet.
  • Louis Momme

    7 maanden geleden
    Oekraïne spreken met Rusland, geen sprake van. Rusland moet zich onvoorwaardelijk terugtrekken, oorlogsschade betalen en de verantwoordelijken moet voor het gerecht verschijnen voor een internationale rechtbank. Net hetzelfde zoals twee maal met de Duitsers gebeurde.
  • Jules Steenwinckel

    7 maanden geleden
    Praten onder russische voorwaarden ?? NEE NEE NEE poetin moet alle veroverde gebieden terug geven en niets anders (ook de Krim )