Koppel uit Leuven met 31 (!) katten in huis mag nooit meer dieren houden

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een Leuvens koppel het recht op het houden van dieren definitief ontnomen. De twee bleken 31 katten in huis te hebben die in erbarmelijke omstandigheden leefden, met amper zorg of voeding.

In februari 2020 stelden politieagenten vast hoe maar liefst 31 katten in het huis van het Leuvense koppel leefden. De woning van het tweetal was niet aangepast aan het grote aantal dieren. De dieren bleken ook amper voeding of verzorging te krijgen, waardoor de katten ondervoed en onverzorgd waren. "Hun toestand was schrijnend", meende de rechtbank. Door de onhygiënische toestand van het huis kwamen er ook geuren vrij die bij de buren van het koppel voor overlast zorgden.

De rechtbank stelde vast dat het koppel "totaal niet in staat" is om voor dieren te zorgen, mede door hun precaire financiële en sociale situatie. Om te vermijden dat er nog dieren in dezelfde situatie zouden belanden, zag de rechtbank alleen een levenslang verbod op het houden van dieren als optie. Naast het verbod moeten de twee ook 800 euro boete betalen.

Meest gelezen