© Parket Antwerpen

Drugsafval gedumpt op drie plaatsen in de Kempen: parket onderzoekt of er link is

Merksplas, Ravels, Turnhout -

Politiediensten en Civiele Bescherming hebben de voorbije dragen op drie verschillende plaatsen in het noorden van de Kempen gedumpt drugsafval opgeruimd.

ho

Het Parket Antwerpen en de federale politie onderzoeken de zaak. De bal ging aan het rollen toen een fietser dinsdagochtend in alle vroegte een hoeveelheid blauwe vaten aantrof in het buitengebied op Geheulsedijk in Merksplas. Hij verwittigde het noodnummer, waarna de politiezone Noorderkempen en brandweer ter plaatse kwamen om de situatie te beveiligen. De Civiele Bescherming heeft het afval, bijna twintig vaten, na de nodige vaststellingen op een veilige manier opgeruimd.

De medewerkers mochten niet veel later enkele kilometers verderop ook aan de slag, want ook in de natuur in de Dombergstraat in Turnhout waren restanten van de aanmaak van drugs aangetroffen. Volgens de lokale politie Turnhout ging het hier slechts om een tweetal vaten. Woensdag was het de beurt aan de lokale politie Kempen Noord-Oost om het afval op te ruimen, nadat op Geeneinde in Weelde (Ravels) IBC-vaten waren aangetroffen.

“Van alle dumpings werd een proces-verbaal opgestart”, klinkt het bij het Parket Antwerpen. “Er wordt nu onderzocht wie betrokken is bij het dumpen van het gevaarlijke afval en of er ook een link is tussen de drie feiten.” Het is niet bepaald de eerste keer dat criminelen in deze landelijke omgeving hun drugsafval dumpen.

Wie in onze provincie een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval heeft, kan de verdachte situatie altijd melden via onderstaand meldpunt. 

www.drugsplantageontdekt.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen