Peter Reekmans (LDD) over stap Dedecker naar N-VA: “Allergrootste politieke ontgoocheling”

De stap die Jean-Marie Dedecker naar N-VA zet, is voor Peter Reekmans “zijn allergrootste politieke ontgoocheling”. Dat heeft Reekmans op Facebook geschreven. Reekmans was een van de oudgedienden van Lijst Dedecker, en was deze zomer betrokken bij gesprekken over een heropstart van de partij.

Bron: BELGA

Peter Reekmans, huidig burgemeester van Glabbeek, zei begin juli nog dat er een “grote kans” was dat LDD opnieuw zou opkomen bij de nationale en Vlaamse verkiezingen van 2024. Gisteren/woensdag raakte echter bekend dat Jean-Marie Dedecker de overstap maakt naar N-VA. Hij zal er de Kamerlijst in West-Vlaanderen trekken.

LEES OOK. Jean-Marie Dedecker gaat als lijsttrekker voor N-VA naar de verkiezingen

“Een van mijn leukste en strafste politieke avonturen is ten einde”, schrijft Reekmans. “Ik heb veel straffe mannen en vrouwen leren kennen die zich wilden smijten om in juni 2024 een nieuw alternatief te kunnen aanbieden voor het huidig amateurisme in de Wetstraat. Maar de druk van N-VA die enkel uit electorale wanhoop en latent gebrek aan eigen talent in West-Vlaanderen Jean-Marie bleef opjagen, was te groot.”

Het is een bittere pil om te slikken, schrijft Reekmans nog, “omdat we in snelheid gepakt worden”. “Als mens begrijp ik de keuze van Jean-Marie. Ik zal hem mijn leven lang dankbaar blijven voor alle kansen die ik ooit van hem kreeg.” 

Een bijkomende reactie wou de Glabbekenaar niet geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER