Gentse oma (77) dealt speed: “Ik kwam niet toe met mijn pensioen”

© shutterstock

Schaaf uw beeld van een drugsdealer maar wat bij. Donderdag verscheen een 77-jarige Gentse voor de rechter voor de verkoop van speed. “Ik kwam niet toe met mijn pensioen”, zei ze.

sln

Zelfs de rechter was verbouwereerd. Het gebeurt dan ook niet alle dagen dat een 77-jarige vrouw voor de rechtbank komt voor het dealen van drugs. Twee jaar lang verkocht ze speed vanuit haar appartement in Gent. Ze liep tegen de lamp na bekentenissen van een klant.

De vrouw beweerde dat ze na de dood van haar man met een berg schulden zat en niet toekwam met een pen­sioen van 1.100 euro. Daar geloofde de rechtbank weinig van. “U deed het voor uw dochter, die al dealde en ­ervoor in de cel zat.”

Advocaat Dennis Van Overstraeten stelde dat “voor haar dochter” niet “in dienst van haar dochter” was. “Ze hielp haar dochter ­financieel”, zei Van Overstraeten. “Het is een beetje Breaking Bad op zijn Vlaams.”

Het parket vorderde twee jaar cel, deels met uitstel, 6.000 euro boete en een verbeurdverklaring van 5.000 euro. Vonnis over twee weken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen