‘Harry Potter’-acteur Michael Gambon overleden op 82-jarige leeftijd

De Ierse acteur Sir Michael Gambon (82) is overleden aan een longontsteking. Gambon was vooral bekend van zijn rol als Perkamentus/Dumbledore in de Harry Potter-films.

gli

Het was zijn vrouw die het nieuws bekendmaakte via een statement. “Met grote pijn in het hart moeten we het verlies van Sir Michael Gambon aankondigen”, luidt het. “Michael, geliefde echtgenoot en vader, stierf vredig in het ziekenhuis met zijn vrouw Anne en zoon Fergus aan zijn bed na een acute longontsteking. Hij werd 82 jaar.”

Michael Gambon kende een 60 jaar lange carrière op de planken. Hij speelde onder meer in heel wat theatervoorstellingen, maar grote internationale bekendheid verwierf hij pas op oudere leeftijd, voor zijn rol als Perkamentus in Harry Potter. Vanaf de derde film ‘Harry Potter en de Gevangene van Azkaban’ nam hij de fakkel over van zijn overleden voorganger Richard Harris.

In 1998 werd hij door de Britse koningin Elizabeth tot ridder geslagen. Sindsdien gaat hij door het leven als Sir Michael Gambon.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer