Colruyt scheert hoge toppen op de beurs

Op de beurs van Brussel is Colruyt de uitblinker van de dag met momenteel een koerswinst van 10 à 11 procent.

In het nieuws: De winst van het bedrijf herstelt sneller dan verwacht, zo kon voorzitter Jef Colruyt melden. De distributiegroep raamt dat de bedrijfswinst en de nettoresultaten met ten minste 50 procent zullen stijgen, zo bleek woensdag op de jaarvergadering.

  • Eerder dit jaar zei Colruyt nog dat de winst “in belangrijke mate” zou stijgen, wat volgens de analisten bij ING een stijging van 12 tot 20 procent impliceerde.
  • Analisten moeten na de nieuwe winstverwachting van Colruyt de taxaties flink verhogen.

Marktaandeel

Meer uitleg: In zijn persbericht stelde Colruyt dat de nieuwe outlook voornamelijk te danken is aan winst van marktaandeel, een normalisatie van de inflatoire omgeving en een verhoogde focus op processen en kostenbeheersing.

Maar: Het bedrijf gaf wel aan dat de macro-economische omstandigheden nog steeds uitdagend zijn en dat de concurrentie op de Belgische retailmarkt net zo fel is als altijd.

Nog dit: Colruyt kwam ook met een update over de kapitaaltoewijzing na de afstoting van Parkwind. Volgens ING zullen sommige beleggers teleurgesteld zijn dat maar een vijfde van de meerwaarde van de verkoop van Parkwind rechtstreeks naar de aandeelhouders gaat.

Meer