Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Artsen blij met uitstel vaccinatierecht voor apothekers

Apothekers zullen dan toch geen griepvaccins mogen toedienen vanaf 1 oktober. Het parlement gaf woensdag geen groen licht aan het wetsvoorstel. Tot genoegen van de artsen, zo blijkt. “Huisartsen zijn immers het best geplaatst om te bepalen of hun patiënten al dan niet tot een risicogroep behoren”, reageert de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) donderdag.

13 reacties

  • Paul Boeie

    7 maanden geleden
    Niet alle huisartsen zijn geldwolven , de mijne zet ze gratis .
  • karin verwimp

    7 maanden geleden
    Eerst zagen dat de werkdruk te hoog is. Vervolgens een patiëntenstop inlassen. En nu dit weer. Weten die eigenlijk nog wat ze willen? Of zijn ze geen haar beter dan die van de regering en denken ze alleen maar aan hun bankrekening spekken? Van mij krijgen ze in ieder geval nul begrip voor hun protest. En neen, ik ben geen apotheker en heb er ook geen binnen de familie of kenissenkring.
  • Tuur schiepers

    7 maanden geleden
    Er is bij velen een patiëntenstop omdat ze teveel werk hebben. En nu kunnen ze wat ontlast worden en het is weer niet goed. Vaccineren is natuurlijk gemakkelijk verdiend geld. Hier in Frankrijk mogen apothekers en erkende verpleegsters dat al lang doen.
  • Bernard Loncke

    7 maanden geleden
    Vaccineren is een mooie bron van inkomsten voor de artsen en dat is de enige reden, al de rest zijn maar excuses! 't Zelfde liedje voor verkoop van vrije medicamenten in de winkels ! De dokters zien natuurlijk 28 euro per patiënt aan hun neus voorbijgaan als ook apothekers een spuit gratis mogen zetten. Dat is de enige reden!!!
  • Stephan Priem

    7 maanden geleden
    Vaccineren is een mooie bron van inkomsten voor de artsen en dat is de enige reden, al de rest zijn maar excuses. Daarbij vele hebben 1 of 2x per week een verpleging in dienst die deze vaccinaties plaats onder hun supervisie.