UAE Team Emirates domineert Italiaanse klassieker Coppa Agostoni: Davide Formolo wint voor ploegmaat Marc Hirschi

UAE Team Emirates aan het feest in Italië. In de Italiaanse klassieker Coppa Agostini toonden Davide Formolo en co dat ze het ook zonder Tadej Pogacar kunnen. De Italiaan reed solo naar de zege, ploegmaat Marc Hirschi en de Fransman Victor Lafay vervolledigden het podium.

Maxime Caeyman

Quinten Hermans maakte samen met vier kompanen deel uit van de vlucht van de dag, maar het peloton gaf hen niet veel ruimte. Op 62 kilometer van de aankomst zat hun avontuur er al weer op, waarna de finale kon losbarsten. Een groepje van zes renners rukte zich los van het peloton. De namen: Warren Barguil, Clément Berthet, Davide Formolo, Ivan Garcia Cortina, Chris Harper en Victor Lafay. Berthet en Garcia Cortina moesten er al snel weer af, Marc Hirschi - ploegmaat van Formolo - kon dan weer de sprong maken naar de leiders. Op tien kilometer van de aankomst achtte Formolo zijn moment gekomen. De Italiaan kon al snel een mooi gat slaan en reed onbedreigd naar de zege. Hirschi maakte het feestje van UAE Team Emirates compleet door tweede te worden. Victor Lafay mocht als derde mee op het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer