© rr

Omstander filmt hoe meisje rake klappen krijgt op perron, maar niemand lijkt in te grijpen: “Choquerend om te zien”

Wetteren -

Op sociale media circuleert een filmpje waarbij te zien is hoe een meisje rake klappen uitdeelt aan een ander meisje op het stationsperron in Wetteren. Een omstander filmde het incident, dat woensdagmiddag zou plaatsgevonden hebben. In het filmpje zijn heel wat jongeren te zien die niet lijken in te grijpen. “Dat soort filmpjes zien we tegenwoordig helaas wel vaker”, klinkt het bij de politie.

Lieven Van Imschoot

Op het filmpje is te zien hoe er een discussie tussen twee meisjes ontstaat. Plots haalt het ene meisje uit, en slaat het andere meisje vol in het gezicht. Ze incasseert daarna nog meer klappen. Het meisje staat vlak bij de spoorweg, maar komt gelukkig niet op de sporen terecht. Haar aanvalster grijpt het meisje daarop bij de haren en sleurt haar tegen de grond. Daar komt ze uiteindelijk ten val.

Opvallend is dat geen van de omstanders lijkt in te grijpen, terwijl het geweld zich voor hun ogen afspeelt. Al gaat het om een kort filmfragment. Eventuele latere acties zijn niet te zien. Er is alvast een klacht ingediend bij de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen. “Ook wij hebben dat filmpje gezien”, bevestigt politiecommissaris Stefan Schamp. “Er is intussen inderdaad een klacht ingediend, en het gerechtelijk onderzoek loopt.”

Voor de clicks en de likes

De politie merkt dat dergelijke filmpjes vaker opduiken. “Het kan de indruk geven dat dergelijk geweld meer voorkomt dan vroeger, maar vroeger werden dergelijke feiten minder gefilmd. Maar dit is inderdaad choquerend om te zien.”

“We volgen ook hier dezelfde procedure. Wij stellen vast en we stellen personen ter beschikking van het parket of het jeugdparket. Jongeren maken al eens filmpjes waarvan de clicks en de likes populariteit opleveren. Dat fenomeen stellen we vast.”

Vandaag, donderdag, hield de politiezone een overlastactie aan het Wetterse station. “We hebben een permanente opdracht op die locatie”, zegt Schamp. “Maar onze actie van donderdag heeft niets met die vechtpartij te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer