Belga

Club Brugge-supporter (18) uit Jabbeke in Denemarken veroordeeld tot 5 maanden cel voor rellen

Een Club Brugge-supporter van 18 moet voor vijf maanden naar de cel in Denemarken. Begin augustus was de supporter uit Jabbeke betrokken bij rellen na de Europese voetbalmatch van Club tegen Aarhus. De man  zal na zijn straf ook het land uitgezet worden en hij mag zes jaar niet meer binnen in Denemarken. 

De rellen speelden zich al af eind augustus na de Europese match in Denemarken van Club Brugge tegen Aarhus. Volgens de Deense politie heeft een bende supporters van Club een 14-jarige fan van Aarhus geslagen en geschopt. Ze zouden ook zijn shirt afgepakt hebben. Kort daarna pakte de politie de Club-fan uit Jabbeke op. Hij zou het shirt van de 14-jarige bij zich gehad hebben, samen met een bivakmuts en een gebitsbeschermer. 

"Wat de politie zegt, klopt niet", beweert Franky Baert, de advocaat van de Bruggesupporter. "Een groep fans raakte na de match in een discussie met een Deense jongen. Er was helemaal geen sprake van een vechtpartij. Mijn cliënt is bovendien niet veroordeeld voor diefstal van het shirt of voor slagen en verwondingen, alleen voor deelname aan bendevorming en voor het bezit van een bivakmuts."

"Streng oordeel"

De supporter van Club Brugge ontkent de feiten ook. Toch is hij veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf in Denemarken. Sinds begin augustus zit de man uit Jabbeke al in voorhechtenis. "Dat is al bijna twee maanden. Ik had gehoopt dat die voorhechtenis voldoende zou zijn, maar dat bleek niet het geval", aldus zijn advocaat. "Over twee weken kunnen we wel een verzoek indienen om hem vrij te krijgen."

"We gaan ook in beroep tegen de beslissing, maar we hebben weinig hoop op een positieve uitkomst. De Scandinavische landen zijn vrij streng wat betreft dergelijke zaken. Ik vind het jammer dat mijn cliënt moet boeten voor al de rest, want hij is de enige die is opgepakt na de rellen." 

Meest gelezen