“De winsten die gokbedrijven maken, zijn fenomenaal. Wat me verbaast, is dat sportclubs tot vandaag nieuwe contracten tekenen met goksites", stelt ervaringsdeskundige Arne Nilis.
Volledig scherm
PREMIUM
“De winsten die gokbedrijven maken, zijn fenomenaal. Wat me verbaast, is dat sportclubs tot vandaag nieuwe contracten tekenen met goksites", stelt ervaringsdeskundige Arne Nilis. © Mine Dalemans

Reclame zet 1 op de 4 jongvolwassenen aan tot gokken: “Ik was 13 toen ik begon met gokken. Op mijn 23ste had ik 50.000 euro schuld”

Vlak voordat in juli het verbod op gokreclame inging, deed de Kansspelcommissie een bevraging onder jongeren tussen 18 en 30 jaar. Daaruit blijkt dat reclame één op de vier jongvolwassenen in ons land tot gokken aanzet, ruim de helft van de bevraagden de voorbije drie jaar een gokje waagde en 13 procent dat zelfs dagelijks doet. “Sportidolen zijn influencers die reclame voor gokbedrijven op hun shirt dragen, je kan er niet naast kijken”, zegt ervaringsdeskundige Arne Nilis, die ooit zelf verslaafd was.

10 reacties

  • José Luis Hernandez Aznar

    7 maanden geleden
    De maatschappij tegenwoordig is heel hard gebaseerd op luxe en geld, alle social media voorbeelden pronken met vanalles (al dan niet werkelijkheid) wat voor een groot deel van de mensheid niet haalbaar is. Daarbij is (online) gokken in elke vorm, van nationale loterij tot legale en ilegale casino steeds meer en meer aan het groeien en voedt een groot deel van een onhaalbaar scenario om veel geld te verdienen... En helaas doet de bekendste sport ter wereld er niets goed aan om het te promoten.
  • Wesley Kenis

    7 maanden geleden
    gokken of zullen we het woordje "nationale loterij" ook ineens meenemen. De meeste die beginennen te gokken rollen er spelenderwijs in. Als ik een lotje koop dan staat mijn dochter al te popelen om te mogen krassen. Het verschil zit in het feit hoe je dat als ouder aanpakt: door niet elke week eentje te kopen en vooral duidelijk maken dat het een beloning is na goed werk op school. Zodra je het als een spelletje verkoopt...tja dan zet je de kat bij de melk natuurlijk! Gokken = risico nemen!
  • Marco brilmans

    7 maanden geleden
    Dat wordt al jaren opgeworpen in het parlement.. Maar desondanks blijft men dit faciliteren, op tv, op sociale media, in de sport, in de winkels,.. stop er gewoon mee.
  • David Buytaert

    7 maanden geleden
    Je moet toch 21 zijn om de gok een je moet je Rijksregister nummer in geven om bij officiële gok website te kunnen gokken
  • frans Venloo

    7 maanden geleden
    waarom mag de lotto dan reklame maken ?? of is dat niet gokken . Ho ja kassa kassa voor enkelen aan de top zeker