© BELGA

Lotto-Dstny mikt niet op World Tour-licentie in geval van fusie tussen Soudal - Quick-Step en Jumbo-Visma

Als Jumbo-Visma en Soudal-Quick-Step straks effectief samengaan, wat gebeurt er dan met de World Tour-licentie van de ploeg die verdwijnt? Het is een vraagstuk dat veel ploegen met aandacht volgen. Onder meer het Noorse Uno-X – momenteel nog aan de slag als Pro Team – gaf al te kennen erg geïnteresseerd te zijn om de licentie over te nemen om zo de opstap te maken richting World Tour.

Ook Lotto-Dstny wordt vaak genoemd als geïnteresseerde partij en het Belgische team informeerde bij de internationale wielerfederatie UCI ook effectief naar de modaliteiten van een eventuele overname. Alleen zijn die behoorlijk complex. “De UCI liet weten dat het de (vrijgekomen) licentie niet opnieuw beschikbaar stelt zolang er meer dan vijftien ploegen deel uitmaken van de World Tour”, zegt CEO Stéphane Heulot. “Daar zitten we op dit moment nog een heel eind vanaf.”

Op dit moment telt de hoogste klasse van het wielrennen nog achttien ploegen. Wil dat zeggen dat er volgend jaar – in geval van een fusie – sowieso maar zeventien ploegen zijn? Niet helemaal, want er bestaat een achterpoortje. “Je kan de vennootschap overnemen die de licentie bezit”, aldus Heulot. “Maar dan moet je ineens alle activa en passiva overnemen, dus ook alle rennerscontracten. Voor ons is dat geen optie. Wij hebben voor volgend jaar nog ruimte voor één extra renner. Voor de rest zijn alle plaatsen ingevuld.” (jpdv)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer