© Lieven Van Imschoot

NMBS sluit schuilhuis van station Wetteren omdat het te vaak als toilet wordt gebruikt

In het station van Wetteren heeft de NMBS het schuilhuis op het perron gesloten. Dat gebeurt na herhaaldelijk vandalisme in en rond het gebouw. Sommige mensen zouden het huisje zelfs als toilet gebruiken, waardoor het er heel erg stinkt.

In het station van Wetteren kunnen treinreizigers niet langer schuilen in het vertrouwde schuilhuisje op het perron. Spoorwegmaatschappij NMBS heeft het gesloten, omdat er te veel vandalisme is in en rond het gebouw. "We hadden geen keuze", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "Er was al verschillende keren vandalisme. We moesten er de zitbanken al laten weghalen, en we stellen vast dat sommige mensen in het schuilhuisje hun gevoeg doen. Dat maakt dat er een stank in het huisje hing. En dat is uiteraard niet de bedoeling."

Maar de beslissing valt niet in goede aarde bij het gemeentebestuur van Wetteren. "Elke dag stappen er hier 2.300 reizigers op de trein", vertelt schepen Robbe De Wilde (Groen&Co). "De NMBS heeft ons niet verwittigd dat ze het schuilhuis zouden sluiten. We willen dan ook met de NMBS rond de tafel gaan zitten, en vragen om een alternatieve schuilplek te voorzien."

Op de deur van het schuilhuisje hangt nu de boodschap dat het huisje permanent wordt gesloten. Reizigers worden doorverwezen naar de wachtzaal in het stationsgebouw.

© Lieven Van Imschoot

Meest gelezen