Familie Saverys introduceert groene waterstof in Afrika

CMB.tech, een divisie van de Antwerpse rederij CMB van de redersfamilie Saverys, bouwt mee aan het eerste openbare tankstation voor groene waterstof op het Afrikaanse continent.

Waarom is dit belangrijk?

Groene waterstof wordt mogelijk een CO2-vrije energiedrager voor tal van industriële activiteiten en kan ook auto's en vrachtwagens aandrijven. Maar dat vereist wel een duurzame productie en voldoende opslagcapaciteit. Het pilootproject van CMB.tech in Namibië wordt een interessante test voor Afrika.

In het nieuws: Cleanergy Solutions Namibia start met de bouw van Afrika’s eerste openbare tankstation voor groene waterstof én de productie ervan vlakbij. Het gaat om een joint venture van de Namibische groep O&L (Ohlthaver & List) en CMB.tech.

Geciteerd: "Dit is een zeer belangrijke investering voor de CMB Groep", zo kondigt CMB-topman Nicolas Saverys aan. Hij kwam recentelijk vooral in het nieuws met de machtsstrijd rond tankerbedrijf Euronav, dat hij een groenere koers wil doen vare

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer