Walter Damen over zijn cliënt Sven Pichal: “We hebben dagelijks contact, maar hem nu vrijlaten heeft geen zin”

In het Play4-programma ‘De Tafel van Vier’ was donderdagavond Walter Damen te gast. De advocaat van Sven Pichal sprak er over zijn cliënt en over het opschorten van de financiële hulp aan CoSA, een organisatie die mensen met seksuele stoornissen intensief begeleidt.

debn

“Aan kinderen daar kom je niet aan, uiteraard”, dat zei advocaat Walter Damen donderdagavond in het Play4-programma De Tafel van Vier. Maar tegelijkertijd opperde Damen er ook voor dat er veel meer moet geïnvesteerd worden in de reïntegratie en het opvolgen van daders. “Vandaag kregen we te horen dat het project van CoSA sinds maandag geen financiering meer krijgt, ook al is dat nochtans broodnodig.”

Eerder vertelde Damen ook dat hij dagelijks in contact staat met Pichal. “Hij heeft een enorm schuldbesef en ik moet nu werken met iemand die aan de rand van de afgrond stond. Hij heeft ook goede zaken gedaan.” Daarnaast pikte hij ook in op de acties die er waren tegen Pichal in de gevangenis: “Die zijn er voor iedereen die zedenmisdrijven heeft gepleegd. Je kan niet gaan wandelen of werken, je celgenoten worden opgepookt ...”

Tot slot zei Damen ook nog dat een vrijlating niet aan de orde is: “Om Sven op dit moment naar huis te laten gaan, zonder de nodige psychologische begeleiding of intensieve ambulante opvang, dat heeft geen zin.” Zo refereerde hij naar wat hij over CoSA zei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer