Laat je beroeren door klassieke muziek.© Bryggen

Wat te doen dit weekend? Laat je beroeren door klassieke muziek of doe yoga tussen de geiten

Autoliefhebbers halen hun hart op in Peer, dierenvrienden moeten dit weekend in Kiewit zijn en muziekfanaten kunnen komen luisteren naar klassiek en techno in Sint-Truiden. Wat valt er nog meer te beleven dit weekend? Wij zetten de leukste uittips op een rij.

Kizzy van Horne

Producten met een ziel

Hou je van unieke handgemaakte spullen, producten met een ziel? Dan is ROHO in Genk de plek waar je moet zijn. Op deze unieke en overdekte makersmarkt op de Grote Markt, het Stadsplein en de Molenstraat tonen designers, kunstenaars en ondernemers hun ambachtelijke producten: van mode en accessoires tot interieur en voedingsproducten. Daarnaast zijn er de verschillende curatorpanden waar je unieke stuks vindt, die het weekend erna ook nog geopend zijn.

Op 30/9 van 10 tot 18 uur en 1/10 van 13 tot 18 uur. ROHO curatorpanden: op 30/9 van 10 tot 18 uur, 1/10 van 13 tot 18 uur, op 7/10 van 10 tot 18 uur en op 8/10 van 13 tot 18 uur. Info: www.roho.be 

© Stad Genk

Coole car meeting

Pingla is de coolste car meeting in Peer. De naam verwijst naar een voormalige ijsjesfabriek in Peer en de nostalgische ijskar die destijds door de straten reed. Met deze naam willen de organisatoren een vintage verhaal levend houden. Ze organiseren een auto-evenement waar liefhebbers van unieke wagens, oldtimers, motors en campers hun mooiste voertuigen kunnen showen.

Op 1/10 van 10 tot 16 uur in het stadscentrum van Peer. Info: www.pingla.be

© Pingla

Yoga tussen de geiten in Domein Kiewit

Op Werelddierendag worden in Domein Kiewit alle dieren extra in de kijker gezet. Tijdens workshops ontdek je hoe je het welzijn van je huisdier kan verhogen, je leert hun lichaamstaal beter interpreteren en ziet hoe je eerste hulp toedient bij een ongeval. Je kan er yoga volgen tussen de geiten of een hondenwandeling maken. Het volledige programma ontdek je op de website.

Op 4/10 van 14 tot 17 uur in Domein Kiewit, Putvennestraat 108 in Hasselt. Info: www.hasselt.be/nl/domeinkiewit

© FRED DEBROCK

Trek mee op poelenonderzoek

Trek je er graag op uit om kriebelbeestjes en andere dieren te ontdekken? Dan is het Kriebelbeestjes- en poelenonderzoek in Kattevennen echt iets voor jou. Samen met een gids trekken kinderen tussen 7 en 10 jaar op speurtocht met loepjes en schepnetten om de wondere wereld van bodem- en waterdieren te ontdekken.

Op 30/9 om 14 uur aan het Bezoekersonthaal, Planetariumweg 18 in Genk. Info & inschrijven (kan tot 30/9 om 12 uur): www.kattevennen.be

© Stad Genk

Klassiek meets techno

B-Classic en Cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden beroeren je met een unieke beleving. Luister naar klassieke muziek van Beethoven en co en zelfs techno geïnspireerd op klassieke klassiekers. Beroert Festival lokt je uit je tent met combinaties van genres, eigenzinnige muzikanten en Truiens toperfgoed als locatie.

Op 29 en 30/9 en 1/10 op verschillende locaties in Sint-Truiden. Info & tickets: www.b-classic.be

© Bryggen

Reuze(n)leuk

De Lanakense reuzen Wuim en Teursel vieren hun 70-jarig huwelijk. Samen met dertig bevriende reuzen uit heel België, waaronder ook Sjang en Sjo, Gigantius uit Maastricht, reuzen uit Deurne, Rotselaar, Brussel en meer, trekken ze in een optocht door het centrum. Waarna ze met muziek en dans onthaald worden op het Kerkplein waar Wuim en Teursel iedereen op gebak trakteren. Wat een feest!

Op 30/9 vanaf 12.30 uur via de Onderwijsstraat en Koning Albertlaan naar het Kerkplein in Lanaken. Info: www.lanaken.be/activiteiten/detail/999/reuze-n-leuk

© Gemeente Lanaken

Say yes!

Staat jullie mooiste dag gepland dit jaar, maar kan je nog wat hulp gebruiken bij het partyplannen? Dan zit je goed op de trouwbeurs Say Yes!. Van het kiezen van de fotograaf en de traiteur tot het aankleden van de locatie: laat je inspireren om van jouw trouwdag iets onvergetelijks te maken.

Op 1/10 van 11 tot 17 uur in het Acaciahof, Zipstraat 52 in Pelt. Info: www.trouwbeurs-sayyes.be

© Say Yes!

Magische ervaring

Als een virtuele vloed gemaakt van led, software en lenzen overspoelt Waterlicht de oevers van de Maas in Kotem. Met dit kunstwerk vraagt Daan Roosegaarde aandacht voor de stijgende waterspiegel als gevolg van de opwarming van de aarde. De internationaal gerenommeerde kunstenaar creëert indrukwekkende droomlandschappen die de kracht en de schoonheid van water visualiseren. De toegang tot het event is gratis, maar een tijdslot reserveren is wel noodzakelijk.

Van 29/9 tem 1/10 van 20.30 tot 23.30 uur in de Halstraat in Kotem, Maasmechelen. Info: www.ccmaasmechelen.be/nl/programma/waterlicht-belgische-premiere

© rr

Voor de sportievelingen

Wil je de wegen waar Ambiorix de Romeinen in de pan hakte op een andere manier ontdekken? Dan is de Ambiorix Run iets voor jou. De looptocht gaat over heuvelachtige verkavelingswegen. Je kan kiezen voor vijf of een meer uitdagende tien kilometer. Er is ook een kidsrun van 500 meter.

Op 30/9vanaf 13 uur in het Pliniuspark, Fonteindreef 4 in Tongeren. Info: www.ambiorixrun.be

© Tom Palmaers

Z33 als unieke leeromgeving

Dit najaar staat Z33 helemaal in het teken van ‘het kunstencentrum als unieke leeromgeving’. De drie tentoonstellingen This Is Us, Classroom en Jef Geys maakt school, werpen elk op hun eigen manier een blik op dit concept. Gefascineerd door het onbekende? Dan zal de vierde expo Into The Unknown van maker, ontwerper en kunstenaar Steve Robyns, die een grote fascinatie heeft voor het universum, je zeker boeien.

Vanaf 1/10 in Z33, Bonnefantenstraat 1 in Hasselt. Info: www.z33.be

© Leonardo Lella

Uitgebreide agenda

WANDELEN

Zondag 1 oktober

Wandeling Negenoord-Kerkeweerd

Wist je dat grindwinning aan de basis ligt van het ontstaan van het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd? Natuurgids Marc Stevens, geschied- en heemkundige, neemt je mee op pad.

Negenoordlaan in Dilsen-Stokkem.

Om 14 uur

Basistarief: gratis

Zondag 1 oktober

Paddenstoelenwandeling

Tijdens deze wandeling met een paddenstoelenkenner leer je de oneindige wondere wereld van paddenstoelen beter kennen.

Bezoekerscentrum De Watersnip, Grauwe Steenstraat 7 in Beringen.

Om 14 uur

Basistarief: gratis

Zondag 1 oktober

56ste Sparrentrip

Wandeling over drie grote lussen doorheen Lanaken en haar mooie natuur met afstanden van 4, 6, 8, 12, 20 en 30 kilometer.

OC ’t Kloester, Biesweg 18 in Lanaken.

Van 8 tot 15 uur

Basistarief: 3 euro

VARIA

Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober

Chefs on Wheels

De chefs van het foodtruckfestival serveren je hun lekkerste hapjes en live muzikanten zorgen voor een heerlijk muzikaal sausje.

Dijkbeemdenweg in Zonhoven.

Zaterdag van 14 tot 22 uur, zondag van 12 tot 21 uur.

Basistarief: gratis

Zaterdag 30 september

Eerste Hasseltse Hemelse Feesten

Activiteiten van en aan het Leon Huis, eet- en drinkkraampjes, nieuwe gedichten op de ramen in het gedichtenstraatje, optreden van een gastband en een dj-set als afsluiter.

Buurt ’t Hemelrijk, Hemelrijk in Hasselt.

Van 14 tot 22 uur

Basistarief: gratis

Zaterdag 30 september

Het Warmste Dorp

Benefietavond gecoördineerd door de Bergvrienden met optredens van de Jeugdharmonie Movimento, Boer en Tuinder, Soultwister en dj’s.

Kerk & ’t Goor, Engbergseweg in Tessenderlo

Vanaf 19 uur

Basistarief: 10 euro

Zondag 1 oktober

Bosloop

Een recreatieve jogging op onverharde wegen die deel uitmaakt van het Loopcriterium Limburg, met afstanden van 4, 8 of 12 km.

Koersels Kapelleke, Fonteintjesstraat in Beringen.

Om 10.15 uur

Basistarief: 2 euro

Zondag 1 oktober

Tweedehandsbeurs

Tweedehandsbeurs met baby- en kinderspullen, kinderkleding, speelgoed, fietsjes, enzovoort.

Witte Zaal, Kluisstraat 1 in Heusden-Zolder

Van 10 tot 13 uur

Basistarief: gratis

Zondag 1 oktober

Wereldfeest Grenzeloos Genieten

Multicultureel genieten voor jong en oud met tropische gerechten, verkoop van artikelen, livemuziek, workshops, kinderactiviteiten en meer.

De Posthoorn, Groenstraat 6 in Hamont-Achel.

Van 11 tot 21 uur

Basistarief: gratis

THEATER

Vrijdag 29 september

Theater Vlucht-weg

’t Fabriek, Europalaan 4 in Hoeselt.

Om 20 uur

Basistarief: 10 euro

Zaterdag 30 september

Sprookjes en Zo

Een intense performance vol vuur en circus in openlucht. ‘Hope’ is een pandemisch sprookje, die Pietro Chiarenza tijdens de eerste lockdown samen met zijn twee oudste zonen Anders & Milo maakte.

Basisschool De Linde, Lindepaadjes in Pelt.

Om 19.30 uur

Basistarief: 9 euro

CONCERT

Vrijdag 29 september

A Pink Floyd Experience

Pink Floyd is lang niet passé. In tegendeel, muziekliefhebbers van alle generaties vinden hun weg naar de zalen wanneer er een kwaliteitsvol tribuut wordt gespeeld.

CC Leopoldsburg, Kastanjedreef 1 in Leopoldsburg.

Om 20.15 uur

Basistarief: 18 euro

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws