Captain Luke Donald (l) en vice-captain Nicolas Colsaerts met de trofee.© AFP

Nicolas Colsaerts is met Team Europe uit op revanche in Ryder Cup: “Hoop mijn stempel te drukken van aan de zijlijn”

De internationale golfwereld is deze week in de ban van de Ryder Cup. In dit tweejaarlijks duel tussen de beste Europese en Amerikaanse golfers, zoekt Team Europe revanche voor de smadelijke nederlaag in 2021 waar het met 19-9 pijnlijk verslagen werd.

Xavier Champagne

Team Europe heeft in Rome dus iets recht te zetten. “En dat zullen we ook doen…”, rolt het meer dan overtuigend uit de mond van Nicolas Colsaerts. De held van de Ryder Cup 2012, waar hij als lid van het winnende Team Europe zelfs Tiger Woods versloeg, is er deze editie bij als vice-captain van het Europese team. “Ik was uiteraard dolblij toen captain Luke Donald me dat voorstelde. Je moet weten dat ik de editie van 2012 nog steeds als hét hoogtepunt van mijn carrière beschouw. Het is het hoogste wat je als golfer kan bereiken. Ik hoop in deze editie eveneens mijn stempel te kunnen drukken. Maar dan van aan de zijlijn…” 

Geen LIV Golfers

Thomas Pieters, die in 2016 in de Ryder Cup aantrad, maakte vorig jaar zijn hoofddoel van deze editie. Door voor veel Saoedisch oliegeld naar LIV Golf over te stappen, zette hij zich echter buitenspel. “Jammer, maar helaas...”, trekt Thomas een pijnlijk ogende grimas. “Ik hoopte er nog op, maar LIV Golfers werden uit de selectie gehouden. Zowel in Europa als in de States. Daardoor missen beide teams toch enkele sterkhouders. Toch is er voldoende kwaliteit om er een boeiend kijkstuk van te maken.”

Drie dagen

De Ryder Cup wordt over drie dagen gespeeld. Vrijdag en zaterdag zijn er in de voormiddag telkens vier foursomes en in de namiddag vier fourballs. Zondag volgen dan de steeds beslissende twaalf single match play-wedstrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer