Twee van de grootste namen in de techwereld werken aan de ‘iPhone van AI’

Twee van de grootste namen in de techwereld – Sam Altman, de CEO van ChatGPT-eigenaar OpenAI en  voormalig Apple-ontwerper Sir Jony Ive – zijn in gesprek om  de “iPhone van kunstmatige intelligentie” te ontwikkelen. Ook SoftBank is bij de gesprekken betrokken en zou volgens de Financial Times meer dan 1 miljard dollar in het project investeren.

Waarom is dit belangrijk?

Een product van Ive en Altman - gefinancierd door Softbanks Masayoshi Son - heeft meer kans op succes dan de meeste startups. Gezien de obstakels waarmee nieuwkomers in de smartphonemarkt worden geconfronteerd, zullen zij alle vaardigheden, connecties en geld nodig hebben die ze kunnen krijgen.

Ive heeft zich vaak bezorgd getoond over het obsessieve smartphonegebruik

Zoom in. Het doel is om een gebruiksvriendelijk apparaat te creëren dat op een intuïtieve manier met AI communiceert.

  • Ive heeft zich vaak bezorgd getoond over het obsessieve smartphonegebruik en vindt dat Apple een morele plicht heeft om onbedoelde, negatieve gevolgen van de iPhone, zoals het gebruik van verslavende apps, te verminderen. 
  • Door een project met OpenAI ziet hij een kans om een nieuwe inte
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer