Enkele foto's uit het familiealbum van vader Pierre Kompany: links het gezin met ook zus Christel en broertje François, rechts Vincent met mama Jocelyne.
Volledig scherm
Enkele foto's uit het familiealbum van vader Pierre Kompany: links het gezin met ook zus Christel en broertje François, rechts Vincent met mama Jocelyne. © Facebook Pierre Kompany

“Mijn moeder overleed en mijn zus kreeg kanker”: Kompany verwijst naar donkere periode om slechte start te relativeren

Het leven heeft Vincent Kompany geleerd om kalm te blijven. Op de vraag welke ervaring hij gebruikt om het hoofd koel te houden bij Burnley, na een 1 op 15 in de Premier League, kwam een emotioneel antwoord: “Na dat jaar in Hamburg heb ik pure nederigheid geleerd. Daarom hoor je mij nu niet klagen.”

12 reacties

  • Anthony Peeters

    8 maanden geleden
    Geef pep die ploeg en ze winnen niet meer of ze spelen niet beter! Vergelijk de budgetten eens! De duurste speler van kompany zit bij city niet eens op de bank!
  • Greta Alpaert

    8 maanden geleden
    Topkerel,een goede trainer en fantastisch mens.Daar kunnen er velen van leren.....
  • Koen Govaerts

    8 maanden geleden
    Proberen te vermijden terug te zakken en bijleren. Wel zakken is gewoon een feit, niets dramatisch, ook dan nog voldoende inkomsten om weer bij de top te spelen. Een Union gaat na kampioen te spelen ook niet veel punten met hun spelers met goede statistieken. Die kan je behalen tegen janneke en mieke, niet tegen de niet uit bollende wereldtoppers die in Engeland spelen.
  • Eddy DeGoei

    8 maanden geleden
    Ik hoop dat hij het haalt. Vincent Kompany was een geweldige voetballer, is intelligent en heeft persoonlijkheid. Burnley heeft 1 op 15 maar speelde al tegen enkele topploegen. Afwachten wat de resultaten brengen, de club heeft voor de premier league een relatief bescheiden budget, maar volgens mij is hij wel een goede coach.
  • Eric Maes

    8 maanden geleden
    Is een topper op alle gebied. En dit wist je op voorhand. Als je met 7 gehuurde spelers kampioen speelt, en dat die terug gaan, dan begin je vanaf nul eh. Ga er maar aan staan.