Joris Herpol

Drie agenten raken gewond bij aanhouding minderjarige in Londerzeel 

Bij een gerechtelijke aanhouding van een minderjarige in Londerzeel raakten drie agenten van de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) gewond. De minderjarige keerde zich samen met enkele andere jongeren tegen de politie. 

"Wij hadden van het parket de opdracht gekregen om een minderjarige op te halen en over te brengen naar een gesloten jeugdinstelling", vertelt waarnemend korpschef en commissaris Veerle Kerremans van de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM). "De minderjarige jongere verzette zich echter tegen die aanhouding, waarbij de agenten slagen en stampen kregen. De minderjarige werd daarbij gesteund door andere jongeren die in het station waren." 

Uiteindelijk kon de minderjarige overgebracht worden naar de gesloten jeugdinstelling. "Ook twee andere minderjarigen werden tijdens het tumult opgepakt. Zij moeten nu voor de jeugdrechter verschijnen", zegt commissaris Kerremans. "Van de drie agenten die gewond raakten is één agent een tijd arbeidsongeschikt." 

Meest gelezen