Ook dit weekend zware hinder verwacht op E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord en complex Kleine Bareel

Dit weekend zijn er opnieuw werkzaamheden aan het wegdek van de E19, ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord en het op- en afrittencomplex Kleine Bareel.  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert daar onderhoudswerken uit, verspreid over vier weekends. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige hinder.

Ook dit weekend wordt er zware hinder verwacht op de E19. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert onderhoudswerken uit aan het wegdek ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord en het op- en afrittencomplex Kleine Bareel. Tijdens vier weekends in september en oktober wordt het asfalt vernieuwd om het rijcomfort en de verkeersveiligheid te garanderen.  

Er wordt voornamelijk in de richting van Antwerpen gewerkt, maar het laatste weekend zijn er ook werkzaamheden in de richting van Nederland. Er worden ook op- en afritten afgesloten aan het complex Kleine Bareel.  

Agentschap Wegen en Verkeer

Van vrijdag 6 oktober (21.00 uur) tot maandag 9 oktober (5.00 uur), het tweede weekend van de werken, wordt er hinder verwacht richting Antwerpen. Het verkeer op de E19 richting Antwerpen moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De oprit Kleine Bareel richting Antwerpen ter hoogte van de Bredabaan (N1) is afgesloten. Je kan de E19 richting Antwerpen bereiken via de oprit aan de Kapelsesteenweg (N11). Er is geen hinder voor het verkeer richting Nederland.  

Ook volgend weekend, van vrijdag 13 oktober (21.00 uur) tot maandag 16 oktober (5.00 uur) is er mogelijk hinder richting Antwerpen. Het verkeer op de E19 richting Antwerpen rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De oprit Kleine Bareel richting Antwerpen ter hoogte van de Bredabaan (N1) is afgesloten. Je kan de E19 richting Antwerpen bereiken via de oprit aan de Kapelsesteenweg (N11). Het verkeer in de richting van Nederland ondervindt geen hinder.  

Het laatste weekend van de werkzaamheden, vanaf vrijdag 20 oktober (21.00 uur) tot maandag 23 oktober (5.00 uur), moeten automobilisten rekening houden met hinder richting Nederland. Het verkeer op de E19 richting Nederland moet ter hoogte van de werfzone over twee versmalde rijstroken. De afrit Kleine Bareel richting Nederland is afgesloten. Het verkeer voor de afrit wordt omgeleid naar het complex Sint-Job-in 't-Goor om daar te keren richting Antwerpen en zo de afrit Kleine Bareel te nemen. 

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt weggebruikers aan zich goed te informeren en de E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord maximaal te vermijden. Als je van of naar Nederland moet, kan je omrijden via de A12 tussen Antwerpen en Bergen-op-Zoom.

Meest gelezen