Peer wil de begraafplaatsen omvormen tot groene rustplekken. Deze week werd gestart met de ontharding en vergroening van het kerkhof in Kleine-Brogel.© gvb

Peer start met renovatie van kerkhoven in Kleine-Brogel en centrum

Peer -

In Peer is het stadsbestuur bezig met de renovatie en herinrichting van de begraafplaatsen in Kleine-Brogel en het centrum. In Kleine-Brogel wordt de komende weken aan gewerkt aan de ontharding. In Peer-centrum worden bijkomende urnekelders en graven voorzien.

Geert Van Baelen

Peer wil de begraafplaatsen omvormen tot groene rustplekken. Deze week werd gestart met de ontharding en vergroening van het kerkhof in Kleine-Brogel. “We zijn begonnen met de zone tussen de kerk en het pastorijhuis om daarna verspreid over het kerkhof zo veelmogelijk verharding te verwijderen”, luidt het bij de stad. “Daarnaast komen er nieuwe banken, extra bloembollen, bomen en struiken. Langs de kerkhofmuur plaatsen we leibomen met daartussen nieuwe urnekelders. Bestaande plantvakken worden vergroot of vernieuwd.” De werken zullen duren tot het einde van dit jaar. Tijdens de Allerheiligenperiode worden de werken uit respect stil gelegd.

In Peer-centrum plaatst de stad momenteel 48 nieuwe urnekelders. “Deze werken duren 3 weken. Aansluitend voeren we voorbereidende werken uit voor toekomstige vollegrondsgraven en stellen we een aannemer aan voor de restauratie van de kerkhofmuur die we in het voorjaar van 2024 zullen herstellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer