© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De Lijn verwacht hinder op 5 oktober wegens vakbondsactie

De Lijn verwacht op donderdag 5 oktober hinder op haar net door een vakbondsactie, zo maakte de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij vrijdag bekend. De actie is niet gericht tegen De Lijn zelf, maar kadert in het protest tegen het gerechtelijk betogingsverbod waarover minister van Justitie Vincent Van Quickenborne een wetsontwerp klaar heeft.

lto
Bron: BELGA

De vakbond en het middenveld gaan op 5 oktober opnieuw betogen tegen dat gerechtelijk betogingsverbod. Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt ook een nationale stakingsdag en daar neemt het personeel van De Lijn aan deel. De directie verwacht die dag dus hinder voor het bus- en tramverkeer in Vlaanderen, maar kan nog niet inschatten hoe groot die zal zijn, zegt ze vrijdag. Er komt een aangepaste dienstverlening, die men vanaf dinsdagavond kan raadplegen op de website van de Lijn.

Ook voor het zomerreces waren er al verschillende protestacties tegen de plannen voor een betogingsverbod. Dat verbod geeft rechters de mogelijkheid om amokmakers een tijdlang te weren van betogingen, maar critici vrezen dat het een hefboom kan worden om ook vreedzaam protest in te perken. De Kamercommissie zette al het licht op groen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer