© AFP

Lille moet ex-coach Marcelo Bielsa twee miljoen euro betalen na ontslag

De Franse eersteklasser LOSC Lille is voor de rechtbank van Douai veroordeeld tot het betalen van twee miljoen euro aan oud-coach Marcelo Bielsa. De Argentijn werd in 2017 aan de deur gezet bij de Noord-Franse club, maar had een zogenaamde ‘parachuteclausule’ in zijn contract staan. Die beschermde hem bij een ontslag, zelfs bij ernstig wangedrag. De Argentijn claimde een som van negentien miljoen euro.

Belga
Bron: BELGA

Bielsa werd in december 2017 aan de kant geschoven door Lille vanwege “ernstig wangedrag”. De club verklaarde nadien dat de coach “agressieve en denigrerende opmerkingen” maakte ten opzichte van collega’s. De samenwerking met toenmalig sportief directeur Luis Campos verliep uiterst moeizaam en er werd hem ‘insubordinatie” verweten.

Bielsa ging niet akkoord met zijn ontslag en bracht de zaak voor de arbeidsrechtbank van Rijsel. Die wees in juli 2021 alle eisen van de Argentijn van tafel. Het Hof van Beroep oordeelt nu anders en bepaalde de schade van Bielsa op twee miljoen euro, fors lager dan zijn gevraagde som van negentien miljoen euro. 

Bielsa is momenteel bondscoach van Uruguay. Eerder was hij ook selectieheer van Argentinië en Chili en coachte hij clubs als Espanyol, Athletic Bilbao, Olympique Marseille en Leeds United. Bij Lazio gaf hij in 2018 twee dagen na zijn aanstelling al zijn ontslag.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer