GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Heers werkt aan register voor doodgeboren baby’s

Heers
Meerderheid: VLDumont (11)Oppositie: cd&v (3), N-VA (2), Hecht (2), Onafhankelijke (1)

Telecom: De raad gaf groen licht voor de jaaroverschrijdende raamovereenkomst telecom van de gemeente. “We zijn ingestapt in de aankoopcentrale via TMVS om te kunnen genieten van de meest voordelige tarieven”, vertelde burgemeester Kristof Pirard (VLDumont). “Wij doen dus zelf geen onderhandelingen, de prijzen zijn al heel marktconform.” De oppositie onthield zich. “Jullie mogen wel motiveren waarom jullie hier voor een raamovereenkomst kiezen en voor andere zaken niet. In dit geval geven we alles uit handen”, zei raadslid Gerald Kindermans (cd&v).

Meubels: De gemeente gaat nieuw meubilair kopen voor de bibliotheek in het nieuwe cultuurcentrum BASS. “Met de nieuwe rekken zal een uniform geheel gecreëerd worden voor de nieuwe bieb”, zegt bevoegd Anneleen Vanherck. “De rekken van de huidige bibliotheek zullen hergebruikt worden voor de archiefruimte van het BASS. Ook de overige meubels zullen hergebruikt worden. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 90.000 euro. We voegen dit punt nu al toe aan de agenda omdat de oplevering van het BASS wellicht vroeger zou kunnen plaatsvinden dan voorzien.”

Sterrenregister: Raadslid Katrien Herck (cd&v) vroeg of het bestuur plannen had voor de oprichting van een sterrenregister voor doodgeboren baby’s. “Deze erkenning is echt enorm belangrijk voor het rouwproces. De meeste steden of gemeenten geven zelfs de mogelijkheid om online een registratie te doen.” Eerste schepen Heidi Pirlotte (VLDumont) bevestigde dat de gemeente hier al mee bezig is. “Dit ligt me heel nauw aan het hart. In augustus hebben we vzw Met Lege Handen al geholpen met hun gezinsdag. We bekijken nu of zo’n register voor sterrenkindjes haalbaar is voor onze gemeente.” (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer