Fietser (80) overleden na aanrijding met bestelwagen op rotonde

Aalst -

In Aalst is vrijdagochtend een fietser overleden na een ongeval op de rotonde aan de Dendermondsesteenweg. De fietser, een 80-jarige man, werd opgeschept door een bestelwagen die geen voorrang verleende. Hij overleed ter plaatse.

Brent Saey

De bestelwagen kwam uit een zijstraat van een parking gereden voorbij de fietsoversteekplaats, en had daarbij voorrang moeten verlenen aan de fietser die zich op het fietspad bevond en vanuit het centrum van Aalst kwam aangereden. Door een onoplettendheid gebeurde dat niet, waardoor het tot een aanrijding kwam. De 80-jarige fietser, die afkomstig zou zijn uit de omgeving van Aalst, werd zijwaarts gegrepen. Hij kwam ten val en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld die een plaatsbezoek zal brengen. “De omstandigheden zijn vrij duidelijk. Er waren ook twee getuigen die het ongeval zagen gebeuren”, vertelt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA),die ter plaatse kwam. “Dit is een jammerlijk ongeval met helaas grote gevolgen”, besluit hij.

Het dramatische ongeval veroorzaakte ook heel wat verkeershinder van en naar het centrum van Aalst. De weg werd er gedeeltelijk afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer