© Alix McIntosh/Airbnb

Moeras van Shrek te huur via Airbnb

Een vakantiewoning die zichzelf omschrijft als een “met modder beladen, met mos bedekt moeras met troebel water” zou normaal gezien niet erg in trek zijn. Al verwachten we dat deze Airbnb-advertentie een uitzondering op de regel zal zijn.

mtm

Het “moeras van Shrek” ligt op het terrein van Ardverikie Estate, een negentiende-eeuws landhuis in de Schotse Hooglanden, zo’n 90 kilometer ten zuiden van de stad Inverness. Daar werd de woning van ’s werelds populairste ‘oger’ nagebouwd.

Als de beelden op Airbnb een realistische weergave bieden, mogen vakantiegangers een waarheidsgetrouwe reproductie van Shreks bescheiden verblijfplaats verwachten. Denk aan houten meubels, boomstamaccenten en een bossige omgeving. En in echte Shrek-stijl bevindt de badkamer zich op 20 meter afstand van het hoofdgebouw.

(lees verder onder de foto’s)

© Alix McIntosh/Airbnb

© Alix McIntosh/Airbnb

James Bond

In de nabije omgeving is alvast genoeg te zien en te doen: van het spectaculaire Loch Laggan, omgeven door hoge heuvels, tot de wilde schoonheid van het Cairngorms National Park. Film- en tv-fans kunnen het Ardverikie Estate ook herkennen van de Bond-film ‘No time to die’ en van series als ‘Outlander’ en ‘The crown’. Het landgoed was ook te zien in het Britse drama ‘Monarch of the Glen’.

Er zit wel een addertje onder het moeras. Geïnteresseerden kunnen vanaf 13 oktober laten weten dat ze een verblijf (voor maximaal drie gasten ouder dan vijf jaar) wel zien zitten. Maar één groep zal echter uitverkozen worden voor een eenmalig verblijf van twee nachten, gereserveerd voor 27 tot 29 oktober.

Wel positief: terwijl vakantiegangers de reis van en naar de locatie zelf moeten organiseren, zal het verblijf in het huis van Shrek gratis zijn. Airbnb heeft toegezegd een eenmalige donatie te doen aan het HopScotch Children’s Charity, een non-profitorganisatie die vakanties organiseert voor kwetsbare en kansarme kinderen in Schotland.

Niet eerste keer

Het is zeker geen primeur dat Airbnb uitpakt met op tv en film geïnspireerde, eenmalige promo-advertenties. Vorig jaar kregen Parijse bezoekers de kans om te verblijven in een weelderige kamer van de Moulin Rouge, met interieurs geïnspireerd op de gelijknamige film van Baz Luhramnn. Nog recenter konden Barbie-fans een kamer huren in een op het Barbie Dreamhouse geïnspireerd huis in Malibu (Californië).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer