© Shutterstock

20-jarige man opgepakt na vondst van lichaam tienermeisje in Duitsland

In Duitsland is een 20-jarige man opgepakt in verband met de dood van een 14-jarig meisje. Het slachtoffer werd sinds woensdagavond vermist nadat ze haar woning had verlaten. Donderdagnamiddag werd haar lichaam nabij een veld in een bebost gebied aangetroffen door een houthakker, meldden de autoriteiten.

mts
Bron: BELGA

De opgepakte jongeman “is een kennis van het slachtoffer” en wordt er “sterk van verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood” van de tiener, communiceerden politie en parket vrijdag. Hij is afkomstig uit Kassel, in de deelstaat Hessen, en heeft de Duitse nationaliteit. De eerste elementen van het onderzoek hebben “de aanvankelijke verdenkingen bevestigd” tegenover de man, klonk het. Over de doodsoorzaak van het slachtoffer of het motief van de dader bestaat voorlopig geen duidelijkheid.

Reeks van kindermoorden

De macabere ontdekking is de zoveelste in een reeks van kindermoorden, gepleegd door jonge daders, die in Duitsland voor opschudding hebben gezorgd. Zo werd donderdag in dezelfde deelstaat een dertiger tot levenslang veroordeeld voor de ontvoering en verkrachting van en de moord op de 14-jarige Ayleen, die in juli 2022 werd omgebracht. Het lichaam van het meisje werd nadien gevonden in een meer op zo’n 300 kilometer van haar woonplaats.

In het noordoosten van het land werd dinsdag dan weer een 14-jarige tiener opgepakt, die ervan verdacht wordt een 6-jarig jongetje te hebben doodgestoken. Het slachtoffertje werd zwaargewond aangetroffen in het struikgewas en bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Nog deze maand werd een 11-jarige jongen beschuldigd van de moord op een 10-jarig meisje in een kindertehuis in het zuiden van Beieren, en werd een 14-jarige jongen opgepakt die een leeftijdsgenootje zou hebben gedood in de buurt van een school in Beieren.

In maart ten slotte bekenden twee meisjes van 12 en 13 jaar in het westen van het land dat ze een klasgenootje hadden doodgestoken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER