© BELGA

Mark van Bommel wil Antwerp op KV Mechelen weer zien scoren en winnen: “Teken dat je goed bent als ploegen zich zo aanpassen”

Na twee competitieduels op rij zonder zege willen Royal Antwerp FC en KV Mechelen zaterdagavond (20u45) nog eens de drie punten op zak steken Achter de Kazerne. Ondanks die opeenvolgende brilscores is er voldoende vertrouwen bij de landskampioen. “De sfeer is goed, het resultaat was minder”, zei Mark van Bommel daags voor de provincieclash tussen RAFC en KV.

Hannes Van Gael

De Nederlandse coach zal het wellicht opnieuw zonder verdediger Ritchie De Laet moeten doen. “Hij sukkelt met de knie waar hij wel vaker wat last van heeft. De match halen, wordt moeilijk”, gaf Van Bommel aan. Voor de rest zijn er, op Engels en Ondrejka na, geen blessures.

Na de 0-0 tegen Gent ging het vooral over de defensieve aanpak van de Buffalo’s en het feit dat Antwerp al drie matchen niet meer kon scoren. “Als ploegen zich volledig gaan aanpassen aan jou, is dat een teken dat je gewoon goed bent. En op zich is het niet nieuw dat andere ploegen tegen ons zo’n muur optrekken. Alleen winnen we nu twee keer niet en wordt het een thema. We hadden ook twee keer kunnen winnen. Moeten winnen zelfs, als je de matchen ziet. We moeten geduldig blijven. Winnen of niet ligt soms dicht bij mekaar. De sfeer binnen de groep is nog steeds goed. Bovendien hebben we tussen de matchen door weinig tijd om daar iets aan te doen.”

Ook dat is nieuw. Vorig jaar speelde Antwerp geen Europees voetbal na de zomer, nu krijgen ze zes poulewedstrijden in de Champions League voorgeschoteld. “Iedereen wou Champions League en nu spelen we Champions League. Drie weken achter elkaar met telkens midweekvoetbal is geen uitzondering meer. Je kan in de Champions League tikken krijgen en in de Belgische competitie heb je geen enkele makkelijke wedstrijd. Iedereen kan van iedereen winnen”, is Van Bommel op zijn hoede voor KV. “We hebben weinig geheimen voor mekaar en de fans leven toe naar duels als deze”, besloot hij.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer