Met de fiets gaan werken loont straks meer: federale regering verhoogt vergoeding

© Dirk Van de Velde

De federale regering verhoogt de fietsvergoeding voor wie van en naar het werk fietst vanaf het aanslagjaar 2025 van 0,27 naar 0,35 euro per kilometer. Dat heeft de ministerraad beslist, kondigen minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) vrijdag aan.

mts
Bron: BELGA

De fietsvergoeding bedraagt nu nog 0,27 euro per kilometer. Naast de verhoging van het bedrag komt er wel een jaarlijks plafond voor de fiscale vrijstelling van het bedrag van 2.500 euro per jaar. Dat komt overeen met 7.142 gefietste kilometers, of een woon-werktraject van 17 kilometer als een werknemer 210 dagen per jaar van en naar het werk fietst, berekende de regering. 

Volgens cijfers van HR-dienstverlener SD Worx, die dateren van 2022, stellen bijna één op de drie Belgische werkgevers vorig jaar een fietsvergoeding ter beschikking van hun werknemers. Vijf jaar eerder was dat nog maar één op de zes. Het aandeel werknemers met een fietsvergoeding verdubbelde in die vijf jaar van 7 procent in 2017 tot 14 procent in 2022.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen