Politie betrapt twee dagen op rij tientallen roodrijders aan Waaslandtunnel op Linkeroever in Antwerpen

Aan de Waaslandtunnel op Linkeroever in Antwerpen heeft de politie op enkele uren tientallen roodrijders betrapt. Gisteren ging het om 87Ā  chauffeurs die het rode licht negeerden op twee uur tijd. Woensdag waren het er 70, ook op amper twee uur.Ā 

Aan de Waaslandtunnel op Linkeroever in Antwerpen heeft de politie zowel gisteren als eergisteren controles uitgevoerd tijdens de avondspits. Woensdag zagen ze op twee uur tijd 70 autobestuurders door het rood glippen, donderdag zelfs 87. "Het is een gekend probleem", zegt politiewoordvoerder Willem Migom. "Dat kruispunt ligt vlak bij ons kantoor op Linkeroever en het wijkteam gaat er dan ook geregeld toezicht houden."

Volgens de politie veroorzaken de roodrijders heel wat frustraties bij bewoners en bij chauffeurs die zich wel aan de regels houden. "Ze begaan niet alleen een zware overtreding, ze blokkeren op die manier ook het kruispunt, waardoor alles er in de soep draait. Ook oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers zijn geregeld versperd." Voor dat laatste kregen gisteren ook nog eens 26 chauffeurs een boete.

Meest gelezen