© Shutterstock

Man neemt alligator mee naar een honkbalwedstrijd: “Het is mijn emotioneel steundier”

Een opvallend zicht voor wie woensdag naar de honkbalwedstrijd tussen de Philadelphia Phillies en de Pittsburgh Pirates ging kijken. Joie Henney en zijn alligator Wally probeerden namelijk het stadium te betreden en hadden gehoopt de spelers te ontmoeten. Maar het bijzondere duo werd door de security tegenhouden en kreeg te horen dat Wally niet toegelaten was in het stadium. “Hij is mijn emotioneel steundier.”

Bron: CNN

“We hebben tickets gekocht en Wally is al naar andere honkbalwedstrijden geweest, dus we gingen ervan uit dat het oké was”, vertelde Henney aan CNN. “We hebben het nooit nagevraagd, maar ze laten alleen hulpdieren, zoals honden en paarden, toe in het stadion, en geen ESA-dieren.”

ESA-dieren zijn Emotional Support Animals oftewel hulpdieren voor emotionele ondersteuning. “Wally is een emotioneel ondersteunend dier, geen dienstdier. Mensen bekritiseerden mij omdat ze mijn verhaal niet kennen.” Henney voegde eraan toe: “Maar ze hebben hun regels en wij moeten ons aan hun regels houden. Ik kan er niet heen gaan en mijn eigen regels maken.”

In de regels van het park staat dat gecertificeerde hulphonden en hulphonden in training toegelaten zijn. “Alle andere dieren zijn verboden”, klinkt het. Maar toch is Henney optimistisch dat hij en Wally ooit de spelers van de Philadelphia Phillies zullen ontmoeten.

“Wally is heel anders dan welke alligator dan ook waar ik de afgelopen dertig jaar mee te maken heb gehad”, aldus Henney. “Hij toont geen woede. Hij toont geen agressie. Dat heeft hij niet meer gedaan sinds de dag dat hij werd gevangen. We hebben nooit kunnen begrijpen waarom. Hij is gewoon lief. Hij slaapt met mij, steelt mijn kussens, steelt mijn dekens. Hij is gewoon geweldig.” Door Wally’s relaxte persoonlijkheid registreerde Henney hem als een hulpdier voor emotionele ondersteuning. Volgens de man bood het dier hem troost tijdens zijn eerdere kankerbehandeling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer